26 Nisan 2013 Cuma

Yumurtalı Pilav

Yumurtalı Pilav

Malzeme:
(2 kişilik)
Daha önceki öğünden kalmış sebze veya pilavınız varsa, bunları kullanarak pratik ve besleyici bir öğle yemeği yapa­bilirsiniz.
• 3 adet yumurta
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
• 1—2 çorba kaşığı margarin
• 1 adet küçük soğan, doğranmış
• 50 gr. mantar, dilimlenmiş
• 50 gr. bezelye, konserve veya donmuş
• 50 gr. mısır, konserve veya donmuş
• 1 x/z bardak kepekli veya basmati pirinci
• 1 çorba kaşığı soya sosu
Hazırlama:
Yumurtaları bir kâsede çırpın, tuz ve karabiberle tatlan­dırın. Yağın yarısını bir tavada ısıtın, sonra çırpılmış yu­murtaları ilave edin. Altı pişene kadar 2—3 dakika pişirin, sonra ters çevirip diğer yüzünü pişirin. Bir servis tabağına alın ve sıcak tutun. Kalan yağı tavada ısiün, soğanı, mantarı ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte 3—4 dakika pişirin. Bezelye}!, mısırı ve pirinci ilave edip 3-4 dakika daha sote etmeye devam edin. Soya sosunu ekleyin. Servis için yu­murtayı şeritler halinde kesip pilavın üzerine yerleştirin.
Hazırlama ve pişirme süresi: 15 dakika

Kolay gelsin, Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder