29 Nisan 2013 Pazartesi

Ispanaklı Patates Dolması

Malzemeler

5-6 adet patates
250 gr. ıspanak
1 küçük kuru soğan
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı Patates Dolması Tarifi
Patatesler güzelce yıkanıp kabukları ile beraber haşlanır. Kabukları soyulup rendelenir. Tuz, karabiber, sıvı yağ konu­lup yoğurulur. Ispanaklar da iyice yıkanıp süzülür. Soğan ye­meklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Ispanaklar ilave edilip sularını çekene dek kavrulur. Patateslerden cevizden büyük toplar yapılır. Bu topların ortasına parmağımızla çukurlar açı­lır. Bu çukurlara hazırlanan ıspanaklar yerleştirilir. Servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder