imparatorluğum :)
Arşiv
-
▼
2013
(121)
-
▼
Mayıs
(35)
- Kıymalı Yaprak Sarması
- Ballı Havuçlu Kek
- Avokado Salatası
- Püreli Tavuk
- Ekşili Çorba
- Soslu İşkembe Çorbası
- Pratik Mantar Dolması
- Diyet Makarna
- Peynirli ve Fesleğenli Gül Börek
- Ev Yapımı Ketçap
- Karışık Dolma
- Fırında Patatesli Tavuk
- Mantarlı Tavuk
- Hünkarbeğendi
- Çiğ Köfte
- Usta Kebabı
- Ciğer Kavurma
- Sac Kavurma
- Rezeneli Kuzu Eti
- Labneli Patlıcan Salatası
- Meyve Salatası
- Roka Salatası
- Mantar Salatası
- Meyveli Salata
- Patates Salatası
- Patates Borani
- Köy Çorbası
- Pancar Çorbası
- Yoğurtlu Buğday Çorbası
- Patlıcan Kebabı (videolu)
- Kilis Tavası
- Buğday Çorbası
- Tantuni
- Pilavlı İncik Kebabı
- Muzlu Muhallebi
-
▼
Mayıs
(35)
istatistik
Comment
31 Mayıs 2013 Cuma
Kıymalı Yaprak Sarması
00:51
Yazan : Beyza
Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 90 dk
Pişirme : 60 dkMalzemeler- 350 Gr Asma Yaprağı
- 2 Adet Domates
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 250 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Tutam Maydanoz
- 2 Su bardağı Pirinç
- 1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
HazırlanışıAsma yaprakları tek tek yıkanarak önceden kaynamış suya atılır. Yaprakların renkleri yeşilden sarıya dönene kadara yaklaşık 2-4 dk. haşlanır. 2 yemek kaşığı zeytinyağında pirinçler hafif sotelenir. İçine bir fincan suyla yemeklik doğralanmış soğan ilave edilerek 2-3 dk. daha sotelenmeye devam edilir. Ocaktan alıp içine kıyma , maydanoz , domates , tuz , karabiber ilave edilir,karıştırılır. İç malzeme hazır hale gelmiş olur. Yaprakların sapları koparılıp iç malzeme yaprak ile sarılır. Sarmalar tencereye dik olarak dizilir. Sarmaların yarı yüksekliğine kadar tencereye su konur. Önce hızlı ateşde duman çıkana kadar pişilir sonra yaklaşık 25 dk. kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Pişerken yaprakların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatırsanız daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 2477 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 619 Kcal
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifler
- börekler (13)
- Çorbalar (15)
- diyet yemekler (14)
- dolma tarifleri (14)
- et yemekleri (17)
- salatalar (8)
- sos tarifleri (13)
- tatlı tarifleri (14)
- tavuk yemekleri (14)
Resources
Popüler Tarifler
-
Waffle Hamuru MALZEMELER 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya sıvı yağ(iki fincan kadar) 1/2 yemek kaşığı kadar şeker 2 su bardağ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Dolma Sarma Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Usta : Elif Korkmazel Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon ...
-
Malzemeler: - 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak) - 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak) - 500 gram rendelenmiş ...
-
Malzemeler : ♦ 250 Gr Orta Yağlı Kıyma ♦ 4 Adet Kemer Patlıcan ♦ 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan ♦ 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber ♦ 1 ...
-
Malzemeler: 3 tane patlıcan 300 gram yağsız dana kıyma 1 tane orta boy soğan 3-4 sivri biber 4 diş sarımsak
-
Malzemeler ( 5 kişilik) 1 Bardak aşurelik buğday 3 Bardak yoğurt 3 Kaşık (Yemek Kaşığı) margarin 7 Bardak etsuyu 1 Kaşık...
-
Genel Bilgiler Kategori : Tavuklu Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 3...
-
Malzemeler : • 1 bütün tavuk • 4 biber • 4 domates • 2 soğan • 2 diş sarımsak • 1 çorba k.domates salçası • Zeytinyağı • Tuz •...
-
Malzeme: 8 tane dolmalık biber 1 tane domates İç Malzemesi: 1 tane soğan ( orta boy ) Yarım çay bardağı zeytinyağı 10 yemek kaşığ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Çorba Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 120 dk...
0 yorum:
Yorum Gönder