Nar ekşisi yapmanın en pratik ve kolay yolu;
- 15 kg kabuklu nardan 1 litre nar ekşisi elde edebilirsiniz. Miktarlarınızı buna göre ayarlayınız.
- Ekşi nar kullanmanız gerektiğini unutmayınız.
- Önce portakal suyu yapmak için kullandığınız pres ile narların suyunu çıkarınız.
- Daha sonra -nar suyu asitli olduğu için çelik veya emaye bir tencerede ve bir kevgir yardımıyla sürekli havalandırarak pekmez kıv***** gelene kadar kısık ateşte kaynatınız.
- Nar suyunuz koyulaşıp pekmez kıv***** gelince ateşten alınız.
- Soğuduktan sonra, kaynayan suyun içinde en az yirmi dakika tutarak dezenfekte etmiş olduğunuz cam şişe veya kavanozlara doldurarak serin bir yerde saklayınız ve ihtiyacınız oldukça kullanınız.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder