29 Nisan 2013 Pazartesi

Nar Ekşisi





Nar ekşisi yapmanın en pratik ve kolay yolu;
  • 15 kg kabuklu nardan 1 litre nar ekşisi elde edebilirsiniz. Miktarlarınızı buna göre ayarlayınız.
  • Ekşi nar kullanmanız gerektiğini unutmayınız.
  • Önce portakal suyu yapmak için kullandığınız pres ile narların suyunu çıkarınız.
  • Daha sonra -nar suyu asitli olduğu için çelik veya emaye bir tencerede ve bir kevgir yardımıyla sürekli havalandırarak pekmez kıv***** gelene kadar kısık ateşte kaynatınız.
  • Nar suyunuz koyulaşıp pekmez kıv***** gelince ateşten alınız.
  • Soğuduktan sonra, kaynayan suyun içinde en az yirmi dakika tutarak dezenfekte etmiş olduğunuz cam şişe veya kavanozlara doldurarak serin bir yerde saklayınız ve ihtiyacınız oldukça kullanınız.


Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder