30 Nisan 2013 Salı

Çoban Böreği


Çoban Böreği

Malzemeler
500 gr.Koyun kıyması
800 gr. Patates
1 adet Havuç
1 çorba kaşığı Sıvı yağ
Süt 1 çay bardağı
Kekik 1/2 çay kaşığı
Kaşar peyniri (taze) 50 gr.
Karabiber
1 su bardağı Et suyu
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 adet Soğan
Un 2 çorba kaşığı
Kuru biberiye 1/2 çay kaşığı
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Tuz 
 

Tarif
Soğan ve havucu yemeklik doğrayın. Bir tavaya sıvı yağı koyup soğan ve havuçları 5-8 dakika kavurun. Kıymayı tavadaki soğan ve havucun içine boca edip tahta kaşıkla kıymayı ezerek hepsini 10 dakika kadar karıştırın. İçine unu, et suyunu, biberiye, kekik ve salçayı koyun, üzerine karabiberi de ektikten sonra 15 dakika suyunu çekmeye bırakın. Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve patatesleri başka bir kaba aktarın. İçine tereyağ ve sütü ekleyerek patatesleri püre haline getirin. Taze kaşarı rendeleyip içine karıştırın ve bir tutam tuzu ekin. Bu arada suyunu çekmiş olan kıyma karışımına da bir tutam tuz atın. Borcam oval tepsiye kıyma karışımını boca edin, ve üzerine patates püresini yayın. Önceden 200 c’ye kadar ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri hafif kahverengileşinceye kadar tutun.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder