30 Nisan 2013 Salı

Orman Kebabı


Malzemeler :
♦ 500 Gr Kuzu But Eti
♦ 2 Adet Orta Boy Patates
♦ 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
♦ 2 Adet Havuç
♦ 1 Su Bardağı Bezelye
♦ 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
♦ 1/2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
♦ 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
♦ 1 Yemek Kaşığı Tereyağı ya da Margarin
♦ 2 Tatlı Kaşığı Kekik
♦ Tuz
Hazırlanışı :
Kuzu etinizin yağ ve sinirlerini ayıklayın. Büyük tavla zarı iriliğinde küpler halinde doğrayın. Kuru soğanları yemeklikten daha iri kıyın. Havuçların dışını kazıdıktan sonra patatesler ile birlikte kuşbaşı etler iriliğinde küp küp doğrayın.
Derin bir tencereye yağlarınızı ilave edin. Soğanları ekleyerek 2-3 dakika sarartana kadar karıştırın. Ardından etleri ilave edin ve karıştırarak kavurun. Etler suyunu bırakıp çekince patates ve havuçları ekleyerek 3-4 dakika çevirin. Salçaları ilave edin ve tüm malzemenize iyice yedirin. Yaklaşık 2 büyük su bardağı su ilave ederek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişirme sürecinin tamamlanmasına 5 dk kala konserve bezelyenizi ilave edin. Ardından tuzunuzu ve kekiğinizi de ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra servise hazırdır.
Püf Noktası :
♦ Bu yemekte dana eti de kullanabilirisiniz. Dana etinin kolay pişen bölgesinden tercih etmelisiniz. Dana eti kullanırke sebze ilavesinden önce su ekleyerek 20 dk etlerinizi pişirin.
♦ Konserve bezelye yerine taze bezelye kullanacaksanız, pişirmenin tamamlanmasından 15 dk önce bezelyelerinizi ilave edin.
♦ Kekik sevmeyenler karabiber kullanabilirler. Hatta dilerseniz biraz da kimyon ilavesi yapabilirsiniz.
Notlar :
♦ Bu tarifi güveçte de yapabilirsiniz. Çok daha lezzetli olacaktır.
♦ Fırında yapmak isterseniz etleri pişirdikten sonra fırın kabınıza alın. Üstüne havuç ve patateslerinizi ekleyin ve salçanızı iyice karıştırarak ilave edin. Suyunu ilave ettikten sonra fırın kabınızın ağzını bir alüminyum folyo ile kapatın. Sebzeleriniz pişinceye kadar 200 C fırında pişirin. Daha sonra bezelye ilavesi yaparak 5 dk daha fırında bekletin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder