30 Nisan 2013 Salı

Etli Yeşil Mercimek


etli yesil mercimek Etli Yeşil Mercimek Tarifi

Malzemeler
* 500 gr kuşbaşı et
* 2 çorba kaşığı Sana
* 2 su bardağı yeşil mercimek
* 5-6 su bardağı su
* 3-4 adet soğan(halka şeklinde doğranmış)
* 3 domates(küp doğranmış)veya 1 çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı suda eritilmiş)
* Tuz

Tarifi
1. Mercimeği akşamdan ıslatın,veya haşlayın. Suyunu süzüp,bir kaba koyun.
2. Eti tencereye koyup,Sana ve bol miktarda soğan ilave edin.Bol mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
3. Orta hararetli ateşe koyup,soğanlar hafif sararıncaya ve et de suyu çekinceye kadar kavurun.
4. Domatesi ilave edip karıştırın.
5. 5-6 su bardağı su koyup, mercimekleri ilave edin.
6. Orta hararetli ateşte,et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya inmesine yakın,tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
7. Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince,servis tabağına boşaltıp,sıcak olarak
servis yapın.

PÜF NOKTASI:
Yemeğin pişmesine yakın 2 kaşık sirke ilave ederseniz,daha lezzetli olacaktır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder