30 Nisan 2013 Salı

Patlıcan Oturtma



Malzemeler :
♦ 250 Gr Orta Yağlı Kıyma
♦ 4 Adet Kemer Patlıcan
♦ 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
♦ 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber
♦ 1 Adet Orta Boy Domates
♦ 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
♦ 1/2 Yemek Kaşığı domates Salçası
♦ 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
♦ 1 Yemek Kaşığı Margarin
♦ Tuz
♦ Karabiber
♦ Kızartmalık Sıvı Yağ


Hazırlanışı :
Öncelikle patlıcanları çizgili soyalım ve saplarını keselim. Daha sonra halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletelim. Bu esnada kızartmalık yağımızı derin bir kızartma tenceresinde ısıtıp, patlıcanları iyice süzüp kuruladıktan sonra kızartalım. Bir kağıt havlu üzerinde kızarmış patlıcanlarımızın yağını alalım.
Soğanımızı ince yemeklik, biberlerimizi de halka doğrayalım. Domatesimizin kabuğunu soyduktan sonra çok küçük küpler halinde keselim. Yağlarımızı geniş bir tencereye alalım. Soğanlarımızı ilave edip sararıncaya kadar pişirelim. Biberlerimizi ilave edip 2-3 dakika çevirelim. Kıymamızı ekleyip iyice ezerek karıştıralım. Salçalarımızı ilave edelim. Salçalar tüm malzemeye iyice yayılıncaya kadar karıştıralım ve pişirelim. Domatesleri ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. bu esnada tuzumuzu da ilave edebiliriz.
Kıymalı harcımız hazır olduktan sonra patlıcanlarımızı ekleyip malzemelerimizi alt üst edelim ve malzemelerin üstüne çıkmayacak kadar su ekledikten sonra en kısık ateşte 20 dk pişirmeye bırakalım. Pişirme sürecinin sonunda yemeğimizin üstüne bolca karabiber serpelim.

Püf Noktası :
♦ Kemer patlıcanlarınızı mümkün olduğunca düzgün, sert ve çekirdeksiz seçin.
♦ Yemeğinizi hazırlarken dilerseniz domateslerden önce 2-3 diş dövülmüş sarımsak ilavesi de yapabilirsiniz. Hoş bir lezzet katacaktır.

Notlar :
♦ Bu yemeği fırında hatta güveç içinde yaparsanız çok lezzetli olacaktır.
♦ Fırında pişirecekseniz malzemeleri fırın kabınıza ya da tepsi güvecinize yerleştirdikten sonra üzerine domates ve biber dilimleri ekleyin.
♦ Fırında pişirmeyi tercih ettiğinizde 4-5 diş bütün sarımsağı malzemelerin arasına ekleyebilirsiniz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder