Malzemeler
4 adet tavuk pirzola
Dolma içim
150 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı buğday (aşurelik)
1/2 çay bardağı ince bulgur
100 gr. dolmalık kıyma
6 dilim pastırma
1 adet soğan 1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber Sos İçin:
1 çorba kaşığı salça
2-3 diş sarmısak
1 bardak su
Tavuk Budu Sarma Tarifi
Aşurelik buğday robotun içinde incecik çekilir. Kıyma karıştırma kabına alınıp içine buğday, ince bulgur, yemeklik doğranmış soğan, salça, ince doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve 1,5 su bardağı su eklenip karıştırılır. Yıkanmış asma yaprağına aynen dolma sarar gibi sarılır. Bir tencerenin dibine tavuk butlan dizilir. Üzerine hazırlanan sarmalar düzgünce yerleştirilir. En üste de bir kâsede salça, su ve ezilmiş sarmısak karıştırılıp sos yapılır ve dökülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder