29 Nisan 2013 Pazartesi

Tavuk Göğsü




Malzemeler:
  • 1 Litre yarım sağlı süt
  • 4 kahve fincanı ölçeğinde un
  • Yarım paket margarin
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya tarçın ilave edebilirsiniz.(Ben tarçını tavsiye ederim)
1 yemek kaşığı nişasta
Tavuk Göğsü Tatlısının Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede kısık ateşte margarini eritin daha sonra eriyen margarinin üzerini yavaş yavaş unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateş ile 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavuruyoruz.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırımaya devam edin.
3- Tatlı koyulaşmaya başladığı andan itibaren vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve cam borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğinizde emin olun tatlımız daha lezzetli olucaktır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder