Malzemeler:
- 1 Litre yarım sağlı süt
- 4 kahve fincanı ölçeğinde un
- Yarım paket margarin
- 1 paket şekerli vanilin
- 1,5 su bardağı toz şeker
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya tarçın ilave edebilirsiniz.(Ben tarçını tavsiye ederim)
1 yemek kaşığı nişasta
Tavuk Göğsü Tatlısının Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede kısık ateşte margarini eritin daha sonra eriyen margarinin üzerini yavaş yavaş unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateş ile 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavuruyoruz.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırımaya devam edin.
3- Tatlı koyulaşmaya başladığı andan itibaren vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve cam borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğinizde emin olun tatlımız daha lezzetli olucaktır.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
1 yemek kaşığı nişasta
Tavuk Göğsü Tatlısının Yapılışı:
1- Geniş bir tencerede kısık ateşte margarini eritin daha sonra eriyen margarinin üzerini yavaş yavaş unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateş ile 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavuruyoruz.
2- 1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırımaya devam edin.
3- Tatlı koyulaşmaya başladığı andan itibaren vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın.
4- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve cam borcama dökün.
5- Tatlı soğuyunca tarçın ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğinizde emin olun tatlımız daha lezzetli olucaktır.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder