8 Mayıs 2013 Çarşamba

Buğday Çorbası


 Malzemeler ( 5 kişilik)

  • 1 Bardak aşurelik buğday
  • 3 Bardak yoğurt
  • 3 Kaşık (Yemek Kaşığı) margarin
  • 7 Bardak etsuyu
  • 1 Kaşık (Tatlı Kaşığı) nane
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Tutam tuz
  • 1 Tutam kırmızı biber

Tarifi

  1. Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayalım.
  2. Tencereye koyalım ve bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gün bekletelim.
  3. Ertesi gün aşurelik buğdayı kendi suyuyla ve et suyu katarak tuzunu ayarlayarak pişirelim.
  4. Bir tavaya yağı alalım.Yoğurdu ekleyip iyice çırpalım.
  5. Çırparken ılık et suyunu ekleyelim.
  6. Soğanı küçük küçük doğrayıp tavaya alalım hafifçe öldürelim.
  7. Kırmızı biberi naneyi ekleyelim.
  8. Bu sosu çorbanın üzerine gezdirelim.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder