29 Nisan 2013 Pazartesi

Mantarlı Sos





Malzemeler : 

• 1 adet orta boy kereviz
• 1 adet Arnavut biberi
• 1 adet sivri biber
• 500 gram domates
• 2 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 2 çay kaşığı ince kıyılmış fesleğen
• 2 adet defneyaprağı
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• Yeterince tuz, karabiber ve et suyu 


Hazırlanışı:

Rendelediğimiz kuru soğanı, sıvı yağda kavuralım.
İnce kıydığımız biberleri, sarımsakları ve kerevizi de tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Kabuklarını soyup, ince ince doğradığımız domatesleri, fesleğenleri ve defneyapraklarını da tencereye katalım.
Domatesler püre haline gelinceye kadar kavuralım.
Tuzunu, karabiberini ve 2 su bardağı kadar et suyu ya da suyu ilave edelim.
Bütün sebzeler eriyinceye kadar kaynatalım.
Eridiği zaman ocaktan indirip, tel süzgeçten ezerek geçirelim ve arzu ettiğimiz yemeklerde kullanalım. 

Kolay gelsin 
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder