26 Nisan 2013 Cuma

Diyet Pide

Diyet Pide

MALZEMELER:
• 500 gram tam buğday unu
• 1 paket maya (20 gram yaş ya da kuru)
• Yarım demet maydanoz
• 1 küçük kalıp yağsız beyaz peynir
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı pekmez
• 1 çay kaşığı tuz
diyetpide
HAZIRLANIŞI:
Mayayı ılık suyun içinde eritin ve içine 1 çay kaşığı pekmez ilave edin. 20 dakika oda sıcaklığında bekletilen mayayı geniş bir kabın içindeki unun ortasına dökün. Tuzu da ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar su dökün. Hamurdan el ile bastırarak yuvarlak bir beze elde edin. Üzerini temiz bir bez ile örterek 30 dakika dinlendirin. 30 dakika dinlenen hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Merdane ile pideye şekil verin. Peyniri rendeleyerek ince kıylımış maydanoz ile karıştırın ve pidenin ortasına eşit şekilde yayın. Kenarlarını kıvırarak önceden 200 derecede ısıtılmış fınnda 10 dakika pişirin. Pideyi çıkardıktan
sonra üzerine 1 yumurta kırın ve tekrar fırına verin. 10 dakika daha fırında pişen pideyi servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder