imparatorluğum :)
Arşiv
-
▼
2013
(121)
-
▼
Nisan
(83)
- Mercimek Çorbası
- Arabaşı Çorbası
- Ezogelin Çorba
- Domates Çorbası
- Kremalı Mantar Çorbası
- Havuç Çorbası
- Yoğurt Çorbası
- Tarhana Çorbası
- Çoban Böreği
- Paçanga Böreği
- Peynirli Börek
- Talaş Böreği
- Patatesli Arnavut Böreği
- Kıymalı Gül Böreği
- Yalancı Su Böreği
- Sigara Böreği
- Croissant
- Çiğ Börek
- Patatesli Kol Böreği
- Ispanaklı Börek
- Ciğer Sarma
- Etli Yeşil Mercimek
- Patlıcan Oturtma
- Orman Kebabı
- Köfte
- Karnıyarık
- Tavuklu Pay
- Tavuklu Karnıyarık
- Arpacık Soğanlı Tavuk
- Tavuk Budu Sarma
- Susamlı Tavuk
- Tavuk Bohçası
- Tavuk Köfteli Enginar
- Tavuk Dolması
- Avokadolu Tavuk
- Fırında Köy Tavuğu
- Köri Soslu Tavuk
- Kaburga Dolması
- Sebze Dolması
- Ispanaklı Patates Dolması
- Domates Dolması
- Etli Patates Dolması
- Zeytinyağlı Biber Dolması
- Ekmek Dolması
- Çift Renkli Sarma
- Bakla Dolması
- Etli Biber Dolması
- Bulgurlu Biber Dolması
- Kayısılı Tart
- Tiramisu
- Waffle Hamuru
- Mozaik Pasta
- İrmik Helvası
- Profiterol
- Tavuk Göğsü
- İrmik Tatlısı
- Muhallebi
- Aşure
- Güllaç
- Fırında Sütlaç
- Nar Ekşisi
- Salata Sosu
- Makarna Sosu
- Beşamel Sosu
- Kırmızı Biberli Sos
- Mantarlı Sos
- Mayonez Sos
- Tarator Sos
- Taze Domates Sosu
- Napoliten Sosu
- Pancarlı Dip Sos
- Fırında Domates
- Mantarlı Ispanak
- Baharatlı Taze Patates
- Kremalı Yumurta
- Kıymalı Semizotu
- Fırında Mücver
- Sebze Musakka
- Yumurtalı Pilav
- Tavuklu Makarna
- Susamlı Spagetti
- Diyet Pide
- Kakaolu Diyet Topkek
-
▼
Nisan
(83)
istatistik
Comment
30 Nisan 2013 Salı
Patatesli Arnavut Böreği
05:31
Yazan : Beyza
Malzemeler
Malzemeler: 500 gr un 1 paket instant maya tuz 150 gr margarin ½ su bardağı sıvı yağ İç Malzemesi: ½ kg patates 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Kırmızı biber, tuz Karabiber
Tarif
Hazırlanışı: Bir kabın içerisine Un elenir üzerine tuz ve maya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur 12-14 beze yapılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ konulmuş karışımdan 1-2 yemek kaşığı konularak katlanır. Hamurların 6-7 tanesi birbirinin içine katlanarak bir hamur elde edilir. Diğer kalan bezelerde aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha ede edilir. Elde edilen yağlı hamurlar dinlendirilir. Bu arada böreğin içi hazırlanır. Patatesler rendelenir,üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğan konulup kavrulur. Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesi fırın tepsisi büyüklüğünde açılıp yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine hazırlanan iç konulur. İkinci parçada aynı şekilde açılıp için üzerine konulur ve alttaki parça üstekinin üzerine gelip kenar yapacak şekilde kapatılır. Üzeri iyice yağlanıp sıcak fırında nar gibi kızartılıp sıcak servis yapılır.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifler
- börekler (13)
- Çorbalar (15)
- diyet yemekler (14)
- dolma tarifleri (14)
- et yemekleri (17)
- salatalar (8)
- sos tarifleri (13)
- tatlı tarifleri (14)
- tavuk yemekleri (14)
Resources
Popüler Tarifler
-
Waffle Hamuru MALZEMELER 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya sıvı yağ(iki fincan kadar) 1/2 yemek kaşığı kadar şeker 2 su bardağ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Dolma Sarma Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Usta : Elif Korkmazel Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon ...
-
Malzemeler: - 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak) - 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak) - 500 gram rendelenmiş ...
-
Malzemeler : ♦ 250 Gr Orta Yağlı Kıyma ♦ 4 Adet Kemer Patlıcan ♦ 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan ♦ 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber ♦ 1 ...
-
Malzemeler: 3 tane patlıcan 300 gram yağsız dana kıyma 1 tane orta boy soğan 3-4 sivri biber 4 diş sarımsak
-
Malzemeler ( 5 kişilik) 1 Bardak aşurelik buğday 3 Bardak yoğurt 3 Kaşık (Yemek Kaşığı) margarin 7 Bardak etsuyu 1 Kaşık...
-
Genel Bilgiler Kategori : Tavuklu Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 3...
-
Malzemeler : • 1 bütün tavuk • 4 biber • 4 domates • 2 soğan • 2 diş sarımsak • 1 çorba k.domates salçası • Zeytinyağı • Tuz •...
-
Malzeme: 8 tane dolmalık biber 1 tane domates İç Malzemesi: 1 tane soğan ( orta boy ) Yarım çay bardağı zeytinyağı 10 yemek kaşığ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Çorba Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 120 dk...
0 yorum:
Yorum Gönder