30 Nisan 2013 Salı

Patatesli Arnavut Böreği


Arnavut Böreği (patatesli)

Malzemeler
Malzemeler: 500 gr un 1 paket instant maya tuz 150 gr margarin ½ su bardağı sıvı yağ İç Malzemesi: ½ kg patates 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Kırmızı biber, tuz Karabiber

Tarif
Hazırlanışı: Bir kabın içerisine Un elenir üzerine tuz ve maya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur 12-14 beze yapılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ konulmuş karışımdan 1-2 yemek kaşığı konularak katlanır. Hamurların 6-7 tanesi birbirinin içine katlanarak bir hamur elde edilir. Diğer kalan bezelerde aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha ede edilir. Elde edilen yağlı hamurlar dinlendirilir. Bu arada böreğin içi hazırlanır. Patatesler rendelenir,üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğan konulup kavrulur. Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesi fırın tepsisi büyüklüğünde açılıp yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine hazırlanan iç konulur. İkinci parçada aynı şekilde açılıp için üzerine konulur ve alttaki parça üstekinin üzerine gelip kenar yapacak şekilde kapatılır. Üzeri iyice yağlanıp sıcak fırında nar gibi kızartılıp sıcak servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder