29 Nisan 2013 Pazartesi

İrmik Tatlısı



irmik tatlısı İrmik Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik (yada 9 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı şeker (şekerli sevenler 1.5 yapabilir)
  • Şekerli vanilin
  • Bir yemek kaşığından az terayağı  (Lezzet veren ana unsur )
  • Tarçın
  • Kakao
  • Bisküvi
YAPILIŞI:
Süt, irmik, şeker, vanilini bir tencereye koyup kısık ateşte azar azar karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca tereyağını ve tarçını ekleyelim (ben üstünde değil içinde seviyorum tarçını). Ufak ufak fokurdamaya başlayınca altını kapatıp 1 dakika soğumaya bırakalım. Sütlü irmik tatlısın yarısını kaba koyup düzgünce yaydıktan sonra, kalan yarısını kakao ile karıştıralım. İyice çırpıp homojen bir şekilde dağılsın. Sütle ıslattığımız bisküvileri beyaz kısmın üstüne dizelim ve kakaolu kısmı yayalım. Soğuduktan sonra cam kabı ters çevirmek suretiyle servise hazırlayalım. Gene üstüne, tarçın ve kakao koyabiliriz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder