30 Nisan 2013 Salı

Tavuklu Pay



1tavuklu pay Tavuklu Pay Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
1 adet haşlanmış bütün tavuk
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi İçin:
1 adet soğan
100 gr. kaşar peyniri rendesi 3 çorba kaşığı çiğ krema
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
6 diş sarmısak
Tuz Karabiber

Tavuklu Pay Tarifi
Un kabartma tozu, süt, 1 yumurta, sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu iyice yoğurup bir hamur elde edelim. Bu ha­muru 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Diğer yanda haş­lanıp didiklenmiş tavuğu, yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kav­rulmuş soğanların içine atıp biraz kavuralım. Ocağın altını ka­patıp çiğ krema, rendelenmiş peynir ve tuz ekleyip karıştıra­lım. Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 25 cm.’lik bir tart kalıbına 1. parçayı yayalım. Üzerine hazırladığımız tavuk harcını yaya­lım. Hamurun 2. parçasını onun üzerine açalım. Üzerine yu­murta sarısı sürüp 180° fırında 30 dakika pişirelim.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder