MALZEMELER:
- 1 kg.yufka (5 adet)
- 2 Bağ ıspanak (500 gr.)
- 2 Adet orta boy soğan
- 250 – 300 gr. beyaz peynir
- Veya lor peyniri
- Pul biber – karabiber
- Tuz
Sosu nasıl yapılır?
Normal boyda su bardağıyla;
Normal boyda su bardağıyla;
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı zeytinyağı
- 3 Yumurta
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle ıspanakları kumu temizleninceye kadar bol su ile iyice yıkıyoruz.Suyunun süzülmesi için bir süre süzgeç üzerinden beklettikten sonra çukur bir kap içerisine ince ince doğrayın.Ispanakların yumuşaması için üzerine bir tutam tuz serperek ıspanakları elinizle ovalayın.(Böreğine koyacak olduğunuz peynirin tuz oranına dikkat edin yoksa böreğinin aşırı tuzlu olur)
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder