28 Mayıs 2013 Salı

Soslu İşkembe Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 120 dk
Pişirme : 100 dk
Malzemeler- Yarım Kg İşkembe 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 10 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Süt 
- 2 Çay kaşığı Tuz 
- 1 Çorba Kaşığı Tuz 
- 1 Çorba Kaşığı Un 

Terbiyesi İçin- 1 Adet Limonun Suyu 
- 1 Adet Yumurta 
Üzeri İçin- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Çorba Kaşığı Margarin 
Sosu İçin- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber 
- 1 Adet Limonun Suyu 
- 6 Diş Sarımsak 
- 2 Çorba Kaşığı Sirke 
Hazırlanışıİşkembeyi akan suyun altında iyice yıkayın. 1 çorba kaşığı tuzla ovup tekrar yıkayın. Sütü cam kaba alın. İşkembeleri ilave edip yumuşaması için sütün içerisinde 2 saat bekletin. İşkembeleri yıkayıp tencereye küçük küçük doğrayın. 8 su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar (80 dakika) pişirin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp unu ilave edin. Un sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kalan 2 su bardağı su ve işkembeleri suyu ile birlikte ekleyip karıştırın, tuz ilave edin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Terbiye için, yumurta ve limon suyunu bir kapta çırpma teli ile çırpın. 1 kepçe çorba suyundan ekleyip birbirine yedirinceye kadar çırpmaya devam edin. Terbiyeyi çorbaya döküp (yumurtanın kesilmemesi için) hızla karıştırın. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Margarini tavada eritip kızdırın. Pulbiberi ekleyip karıştırın. Bekletmeden çorbanın üzerine döküp servis yapın. Sos için; sirke, limon suyu, tozbiber ve ezilmiş sarımsakları bir kapta karıştırın. Çorbayı kâselere paylaştırıp 1-2 kaşık sos ilave edin ve servis yapın.İçerdiği VitaminlerA, B6Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 1738 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 217 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder