Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 6 adet konserve mantar
Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder