29 Nisan 2013 Pazartesi

Köri Soslu Tavuk


korili tavuk sote Köri Soslu Tavuk Tarifi


Malzemeler:
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  •  1 su bardağı süt
  •  1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek  kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 6 adet konserve mantar
Yapılışı:
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder