30 Nisan 2013 Salı

Tavuk Bohçası



1tavuk bohcasi Tavuk Bohçası Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
5 adet patates
250 gr. mantar
2 adet tavuk göğüs eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri 3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı galeta unu
3 çorba kaşığı mısır unu 2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
Tuz Karabiber
Tarifi
Tavuk Bohçası Tarifi
Tavuk etleri küçücük küpler halinde doğranır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Tavuk etleri ve mantar ilave edilir. Tavuk etleri suyunu salıp iyice çekene dek pişiri­lir. Tuz, karabiber eklenip 1-2 karıştırılır. Diğer yanda haşlan­mış patates iyice ezilir. Un, 2 yumurta sarısı, rendelenmiş ka­şar peyniri ve tuz eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan hamur­dan iri parçalar alınıp avucumuzda açılır. Hamurun ortasına mantarlı, tavuklu içten konulup hamur kapatılır. Diğer yanda galete unu ve mısır unu harmanlanır. Hazırladığımız bohçalar bu karışıma bulanıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde üzer­leri kızarana dek pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder