Malzemeler
- 2 Havuç
- 1 Kuru sogan
- 1/4 Su bardağı pirinc
- 1 Su bardağı kırmızı mercimek
- 8 Bardak tavuk suyu
- 1 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı kuru nane
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Kahve kaşığı karabiber
- 1/4 Su bardağı bulgur
- 3 Çorba kaşığı margarin
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- 1 Çorba kaşığı biber salçası
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğanlar ince ince doğranır, 2 kaşık yağ ile kısık ateşte kavrulur. Rendelenmiş havuç ve mercimek ilave ederek, kavurmaya devam edilir. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir. Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10-15 dakika daha pişirilir.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10-15 dakika daha pişirilir.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder