29 Nisan 2013 Pazartesi

Mozaik Pasta





Malzemeler:
250 ml süt
1,5 yemek kaşığı tereyağı
4,5 yemek kaşığı (dolu dolu) kakao
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
6-7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta (isteğe bağlı)
2 paket potibor bisküvi
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz

Pastanızı sarmak için naylon folyo, veya poşet.
Yapılışı:
Bisküvileri elinizle ufalayın. Tereyağını eritin, içine tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun. Kakaonun tüm malzemeler ile güzelce karışmasını sağlayın. Ben ince uzun bir kek kalıbının içine naylon streç folyoyu döşedim ve mozaik pastamı içine boşalttım. Kaşığın arkası ile bastırarak kalıbın içine güzelce yerleşmesini sağladım. Naylon ile üst kısmını da kapatarak dolapda 5-6 saat tuttum ve naylonundan çıkarıp dilimleyerek servis yaptım.
Arzu ederseniz kalıp kullanmadan da naylon malzeme içine koyup sararak şekil verip (naylon malzemenin üzerini en son aliminyum folyo ile sararsanız şeklini koruması daha kolay oluyor)dolapda bekletebilirsiniz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder