26 Nisan 2013 Cuma

Tavuklu Makarna


Malzeme:
(4 kişilik)
• 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
• 4 adet kemiksiz tavuk göğüs, derisi çıkarılmış
• 1 adet küçük soğan, doğranmış
• 1 tatlı kaşığı rezene
• 1 tatlı kaşığı paprika
• 25 gr. un
• 1 bardak yağsız veya yarım yağlı süt
• Tuz ve taze çekilmiş karabiber
• 350 gr. makarna
Hazırlama:
Yağı kalın tabanlı bir tavada ısıtın. Tavuk göğüslerini lcm.’lik parçalar halinde kesin, soğan ve rezeneyle birlikte tavaya koyun. Tavuğun her tarafı beyazlaşana kadar 2—3 dakika sote edin. Paprika sosunu, unu eleyip 1 dakika daha pişirmeyi sürdürün. Sütü ilave edip sosu pelteleştirin. Ateşi kısın, bir kapak koyun ve 10 dakika kaynatın. Arzuya göre tuzu, karabiberi serpin. Bu arada, makarnayı az tuzlu suda, paketteki pişirme talimatına göre, 10—12 dakika kaynatın. İyice süzün. Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine tavukları ve sosun koyun, sıcak servis edin.

Kolay gelsin,
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder