30 Nisan 2013 Salı

Yoğurt Çorbası


yoğurt çorbası Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler
  • 6 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
  • 4 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yumurta
Yapılışı
  1. Öncelikle haşlamış olduğunuz et yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz önceden yapılmış ve soğuk ise kaynatın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta’yı blender yardımı ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvama getirin.
  3. Kaynayan et suyundan bir bardak kadar alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan et suyuna karışımı azar azar yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve kısık ateşte 20 dk. kadar karıştırarak pişirin.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder