30 Nisan 2013 Salı

Patatesli Kol Böreği


Patatesli Kol Böreği tarifi


Malzemeler 
150 gr. Tereyağı
4 adet Soğan
4 adet Yufka
1 kg. Patates
Tuz
Karabiber

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup para şeklinde doğrayın. Tereyağının yarısını bir tavada eritin, soğanları yağda öldürün, paatatesleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Bir fırın tepsisinin dibini yağlayın. Yufkaların bir ucunu harçla doldurun, kıvırarak kalem gibi sarın. Rulo yaptığınız hamuru tepsiye yerleştirin. Kalan yağı eritip tepsideki yufkaların üzerine gezdirin. 180 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder