Gerekli malzemeler
- 1 çay bardağı(80 gr) Pirinç
- 3 su bardağı(600 gr) Su
- 1,4 su bardağı(250 gr) Şeker
- 5 su bardağı(1 lt) Süt
- 1 çay bardağı(45 gr) Nişasta
- 100 gr Su(Nişasta eritmek için)
Hazırlanışı
- Öncelikle pirinci ayıklayın yıkayın ve suyunu süzün.
- Bir tencere içerisinde 3 su bardağı su ile 20 dakika kapağı kapalı olarak yavaşça kaynatarak pişirin.
- Pirincin suyunu süzmeden önce üzerine şeker ilave ederek karıştırın.
- Üzerine sütün yarısını ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra üzerine nişastayı 1 su bardağı su ile eriterek sütlaça ekleyin.Kısık ateşte karıştırarak sütün kalan kısmını ilave edin.
- Kaynayana kadar ara ara karıştırın, kaynamasından daha sonra 4 dakika daha süre pişirin.
- Piştikten sonra sütlaçı 20 dakika civarında dinledirin ve kiremit kaplara paylaştırın.
- Fırça yardımı ile sütlaçın kabın kenarlarına gelen kısmını düzeltin.
- Kapları fırın tepsinin içine koyun ve tepsinin içine yarıya kadar su ilave edin.
- Tepsiyi fırın içerisine koyarak fırını çalıştırın.(koymadan 5 dakika önce 150 derece) Üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletin.
- Oda sıcağında soğuttuktan sonra dolaplara koyabilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder