29 Nisan 2013 Pazartesi

Fırında Sütlaç



sütlaç tarifi2 Fırında Sütlaç Tarifi

Gerekli malzemeler
  • 1 çay bardağı(80 gr) Pirinç
  • 3 su bardağı(600 gr) Su
  • 1,4 su bardağı(250 gr) Şeker
  • 5 su bardağı(1 lt) Süt
  • 1 çay bardağı(45 gr) Nişasta
  • 100 gr Su(Nişasta eritmek için)
Hazırlanışı 
  1. Öncelikle pirinci ayıklayın yıkayın ve suyunu süzün.
  2. Bir tencere içerisinde 3 su bardağı su ile 20 dakika kapağı kapalı olarak yavaşça kaynatarak pişirin.
  3. Pirincin suyunu süzmeden önce üzerine şeker ilave ederek karıştırın.
  4. Üzerine sütün yarısını ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edin.
  5. Daha sonra üzerine nişastayı 1 su bardağı su ile eriterek sütlaça ekleyin.Kısık ateşte karıştırarak sütün kalan kısmını ilave edin.
  6. Kaynayana kadar ara ara karıştırın, kaynamasından daha sonra 4 dakika daha süre pişirin.
  7. Piştikten sonra sütlaçı 20 dakika civarında dinledirin ve kiremit kaplara paylaştırın.
  8. Fırça yardımı ile sütlaçın kabın kenarlarına gelen kısmını düzeltin.
  9. Kapları fırın tepsinin içine koyun ve tepsinin içine yarıya kadar su ilave edin.
  10. Tepsiyi fırın içerisine koyarak fırını çalıştırın.(koymadan 5 dakika önce 150 derece) Üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletin.
  11. Oda sıcağında soğuttuktan sonra dolaplara koyabilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder