29 Nisan 2013 Pazartesi

İrmik Helvası


İrmik Helvası



Malzemeler
  • 1 paket irmik
  • 200 gr. margarin
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
  • 20 gr künar ( istediğinize göre ceviz koyabilirsiniz)
  • Bir tutam tuz
Hazırlanışı
  • Margarin ve sıvıyağ tencereye alınır, margarin eridikten sonra dolmalık fıstıklar içine eklenir.
  • 1-2 sefer karıştırılır ve irmikve tuz ilave edilir.
  • Ocağın en kısık ayarında fıstıklar pembeleşinceye kadar irmik kavrulur.
  • Diğer tarafta su, süt ve şeker başka bir tencerede bir taşım kaynatılır.
  • İrmikler kısık ateşte iyice kavrulunca şekerli sütlü karışım yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
  • Kapağı kapatılarak 2-3 dakika suyunu çekmesi beklenir.
  • Bu aşamada dikkat etmek gerekli fazla durursa dibi tutabilir.
  • Suyunu çektirince altı kapatılır. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika bekletilir.
  • Dinlendikten sonra güzelce karıştırılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder