İrmik Helvası
Malzemeler
- 1 paket irmik
- 200 gr. margarin
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker + 2 yemek kaşığı şeker
- 20 gr künar ( istediğinize göre ceviz koyabilirsiniz)
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı
- Margarin ve sıvıyağ tencereye alınır, margarin eridikten sonra dolmalık fıstıklar içine eklenir.
- 1-2 sefer karıştırılır ve irmikve tuz ilave edilir.
- Ocağın en kısık ayarında fıstıklar pembeleşinceye kadar irmik kavrulur.
- Diğer tarafta su, süt ve şeker başka bir tencerede bir taşım kaynatılır.
- İrmikler kısık ateşte iyice kavrulunca şekerli sütlü karışım yavaş yavaş karıştırarak eklenir.
- Kapağı kapatılarak 2-3 dakika suyunu çekmesi beklenir.
- Bu aşamada dikkat etmek gerekli fazla durursa dibi tutabilir.
- Suyunu çektirince altı kapatılır. Üzerine 3 yemek kaşığı şeker serpilir ve kapağı kapatılarak 5 dakika bekletilir.
- Dinlendikten sonra güzelce karıştırılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder