29 Nisan 2013 Pazartesi

Tiramisu



tiramisu dilimli Tiramisu Tarifi

KULLANILACAK MALZEMELER
  • 2 su bardağı dolusu süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet iri yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 220 gram labne peynir
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağu süt
  • İsteğe göre biraz şeker
  • Kedi dilleri
  • Kakao
NASIL YAPILIR?
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek  biraz çırpın ve hafif ılıması  için bekleyin.
Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.
Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.
Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder