30 Nisan 2013 Salı

Havuç Çorbası


havuç çorbası Havuç Çorbası Tarifi

Malzemeler
  • 2 Adet (Orta Boy) Havuç
  • 1 Adet (Orta Boy) Patates
  • 1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 6 Su Bardağı Su
  • 3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 Çay Bardağı Süt
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı
  • Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
  • Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
  • Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
  • Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder