30 Nisan 2013 Salı

Yalancı Su Böreği


Yalancı Su Böreği

Malzemeler
10 adet yufka 300 g orta yağlı beyaz peynir 1 yumurta Maydanoz

Sos için:

1.5 su bardağı süt 2 şişe (500 ml) soda 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı teremyağ


Tarif
Önce tepsi teremyağ ile yağlanır. Daha sonra 1 tam yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yerleştirilir. Soda, süt, teremyağ karışımından oluşan sos yufkanın üzerine bir iki kepçe dökülür. Daha sonra bir tam yufka kenara ayrılır. Kalan yufkalar parçalar ayırılır. Yapılan her kata bir parça sos dökülür. Peynirler ufalanır ve içlerine kıyılımış olan maydanozlar katılır. Böreğin orta kısmına gelindiğinde peynir ile kıyılmış maydanoz karışımı tüm kata yayılır. Üstüne kalan yufkalarla kat oluşturma işlemine yufkalar bitene kadar devam edilir. Ayırdığımız tam yufka böreğin en üstüne koyulur, üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve 10 dk oda sıcaklığında bekletilir. Önceden 190 derece ısıtılmış fırına verilir.

Kolay gelsin 
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder