Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 300 gram kıyma
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
- zeytinyağı
- tuz
- Patlıcanları çizgili – alaca soyup, tuzlu suyun içine koyarak bekletin
- Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun.
- Kavrulanlara kıymayı ilave edin.
- Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu ekleyin.
- Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın.
- Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.
- Yarıklara kıymalı karışımı doldurun.
- Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığınız domates dilimlerini koyun.
- Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın.
- Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder