30 Nisan 2013 Salı

Karnıyarık


karnıyarık yemeği Karnıyarık Tarifi

Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • zeytinyağı
  • tuz
Yapılışı:
  1. Patlıcanları çizgili – alaca soyup, tuzlu suyun içine koyarak bekletin
  2. Bu arada küp küp doğranmış soğanı ve biberi zeytinyağında kavurun.
  3. Kavrulanlara kıymayı ilave edin.
  4. Kıymalar renk değiştirirken küp küp doğranmış domatesleri (her patlıcan için bir dilim ayırın), maydanozu ve tuzu ekleyin.
  5. Acısı çıkan patlıcanları yağda kızartın.
  6. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarından yarın.
  7. Yarıklara kıymalı karışımı doldurun.
  8. Doldurulmuş patlıcanların üzerine ayırdığınız domates dilimlerini koyun.
  9. Kıymalı harcı hazırladığınız tavaya salçayı ve suyu koyup karıştırarak kaynatın.
  10. Kaynayan sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
  11. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırnda 1 saat pişirin.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder