30 Nisan 2013 Salı

Tavuk Köfteli Enginar



1tavuk kofteli enginar Tavuk Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi ve Yapılışı

Malzemeler
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 çay bardağı bezelye
200 gr. tavuk kıyma
3 yemek kaşığı irmik
Tuz
Karabiber Kimyon Sıvı yağ
10-15 adet arpacık soğan
Üzeri için:
Domates
Sivri biber

Tavuk Köfteli Enginar Tarifi
Enginarları temizledikten sonra kararmamaları için li­monlu suda bekletelim. Sonra küp doğranmış havuçlarla bir­likte 10 dakika haşlayalım. Diğer yanda tavuk kıymasının içi­ne tuz, karabiber, kimyon ve irmiği koyup iyice yoğuralım. Haşlanan enginarları tenceremize alalım. Küp doğranmış patates, bezelye ve havuçları enginarların ortasına yerleştirelim. Hazırladığımız tavuk kıymasından yuvarlak köfteler yapıp en­ginarların üzerine yerleştirelim. Etrafına arpacık soğanları yer­leştirelim. Üzerlerine halka doğranmış domatesleri ve sivri bi­berleri kürdanla tutturalım. 15 dakika pişirelim.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder