imparatorluğum :)
Arşiv
-
▼
2013
(121)
-
▼
Nisan
(83)
- Mercimek Çorbası
- Arabaşı Çorbası
- Ezogelin Çorba
- Domates Çorbası
- Kremalı Mantar Çorbası
- Havuç Çorbası
- Yoğurt Çorbası
- Tarhana Çorbası
- Çoban Böreği
- Paçanga Böreği
- Peynirli Börek
- Talaş Böreği
- Patatesli Arnavut Böreği
- Kıymalı Gül Böreği
- Yalancı Su Böreği
- Sigara Böreği
- Croissant
- Çiğ Börek
- Patatesli Kol Böreği
- Ispanaklı Börek
- Ciğer Sarma
- Etli Yeşil Mercimek
- Patlıcan Oturtma
- Orman Kebabı
- Köfte
- Karnıyarık
- Tavuklu Pay
- Tavuklu Karnıyarık
- Arpacık Soğanlı Tavuk
- Tavuk Budu Sarma
- Susamlı Tavuk
- Tavuk Bohçası
- Tavuk Köfteli Enginar
- Tavuk Dolması
- Avokadolu Tavuk
- Fırında Köy Tavuğu
- Köri Soslu Tavuk
- Kaburga Dolması
- Sebze Dolması
- Ispanaklı Patates Dolması
- Domates Dolması
- Etli Patates Dolması
- Zeytinyağlı Biber Dolması
- Ekmek Dolması
- Çift Renkli Sarma
- Bakla Dolması
- Etli Biber Dolması
- Bulgurlu Biber Dolması
- Kayısılı Tart
- Tiramisu
- Waffle Hamuru
- Mozaik Pasta
- İrmik Helvası
- Profiterol
- Tavuk Göğsü
- İrmik Tatlısı
- Muhallebi
- Aşure
- Güllaç
- Fırında Sütlaç
- Nar Ekşisi
- Salata Sosu
- Makarna Sosu
- Beşamel Sosu
- Kırmızı Biberli Sos
- Mantarlı Sos
- Mayonez Sos
- Tarator Sos
- Taze Domates Sosu
- Napoliten Sosu
- Pancarlı Dip Sos
- Fırında Domates
- Mantarlı Ispanak
- Baharatlı Taze Patates
- Kremalı Yumurta
- Kıymalı Semizotu
- Fırında Mücver
- Sebze Musakka
- Yumurtalı Pilav
- Tavuklu Makarna
- Susamlı Spagetti
- Diyet Pide
- Kakaolu Diyet Topkek
-
▼
Nisan
(83)
istatistik
Comment
30 Nisan 2013 Salı
Croissant
02:04
Yazan : Beyza
Malzemeler
500 gr. un, 15 gr. kuru maya, 90 gr. şeker, 1 5 gr. tuz, 300 ml. ılık süt, 340 gr. tereyağı, 1 yumurta (2 çorba kaşığı suyla çırpılmış).
Tarif
Unu, tuzu, şekeri, sütü, mayayı bir çırpma kabına koyup yavaş devirde 8-10 dakika karıştırın.Bir cam kaseyi hafifçe unlayıp hamuru top halinde kasenin içine koyun. Üstünü örtüp iki saat kadar dinlendirin.50 cm. kadar bir streç filmi tezgaha açın, tereyağı ortasına yerleştirip, üstünü ikinci bir streç filmle kapatarak parmaklarınızla tereyağını yayın.Bir merdane yardımıyla 20/25 cm. genişliğinde açın ve buzdolabında 30 dk. soğumaya bırakın.Hamuru tekrar unladığınız tezgaha alın ve tereyağını hamurun tam ortasına yerleştirip uç kısımlarını örtecek şekilde yayarak kapatın.Merdane yardımıyla hamuru tekrar açıp üçe katlayın ve streçleyip 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu işlemi üç kez daha tekrarlayıp son işlemden sonra hamuru bir gece buzdolabında dinlendirin.Artık croissant'larınızı hazırlayabilirsiniz: Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Dikdörtgen olacak şekilde 0.5 cm. kalınlığında açın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarını düzeltin ve birbirine eşit üçgenler kesin. Kestiğiniz üçgenleri sıkı bir şekilde, tabandan sivri uca doğru sarın.Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye dizin. Tepsiyi büyükçe bir torbanın içine koyup 30 dakika dinlendirin.Suyla çırpılmış yumurtayı üstlerine sürün ve önceden 190°C ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Servis Önerisi: "Pain au Chocolat" için farklı yapacağınız tek şey, hamuru üçgen değil dikdörtgen kesip ortalarına çikolata koymak; diğer tüm işlemler birebir aynı.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifler
- börekler (13)
- Çorbalar (15)
- diyet yemekler (14)
- dolma tarifleri (14)
- et yemekleri (17)
- salatalar (8)
- sos tarifleri (13)
- tatlı tarifleri (14)
- tavuk yemekleri (14)
Resources
Popüler Tarifler
-
Waffle Hamuru MALZEMELER 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya sıvı yağ(iki fincan kadar) 1/2 yemek kaşığı kadar şeker 2 su bardağ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Dolma Sarma Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Usta : Elif Korkmazel Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon ...
-
Malzemeler: - 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak) - 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak) - 500 gram rendelenmiş ...
-
Malzemeler : ♦ 250 Gr Orta Yağlı Kıyma ♦ 4 Adet Kemer Patlıcan ♦ 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan ♦ 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber ♦ 1 ...
-
Malzemeler: 3 tane patlıcan 300 gram yağsız dana kıyma 1 tane orta boy soğan 3-4 sivri biber 4 diş sarımsak
-
Malzemeler ( 5 kişilik) 1 Bardak aşurelik buğday 3 Bardak yoğurt 3 Kaşık (Yemek Kaşığı) margarin 7 Bardak etsuyu 1 Kaşık...
-
Genel Bilgiler Kategori : Tavuklu Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 3...
-
Malzemeler : • 1 bütün tavuk • 4 biber • 4 domates • 2 soğan • 2 diş sarımsak • 1 çorba k.domates salçası • Zeytinyağı • Tuz •...
-
Malzeme: 8 tane dolmalık biber 1 tane domates İç Malzemesi: 1 tane soğan ( orta boy ) Yarım çay bardağı zeytinyağı 10 yemek kaşığ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Çorba Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 120 dk...
0 yorum:
Yorum Gönder