8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kilis Tavası

Malzemeler

  • 3 Adet patates
  • 3 Adet kuru soğan
  • 1/2 Kilo kuzu kıyması
  • 4 Adet yeşil biber
  • 1 Kaşık (Yemek Kaşığı) biber salçası
  • 5 Kaşık (Yemek Kaşığı) sıvıyağ
  • 1 Adet maydanoz
  • 2 Adet sarmısak
  • 1 Tutam tuz,karabiber,kimyon
  • 3 Adet domates

Tarifi

  1. Orta boy fırın tepsisini yağlayalım.
  2. Patatesleri ince halkalar halinde doğrayalım..
  3. Tepsiye boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
  4. Daha sonra karıştırma kabına kıymayı, baharatları, salçayı, maydanozu, kıyılmış biberleri, sarımsakları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim.
  5. Malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar yoğuralım.
  6. Bütün hepsi macun kıvamına gelmelidir.
  7. Daha sonra hazır olan kıymalı harcı ince bir tabaka halinde patateslerin üzerine yayalım. Elimizle iyice düzeltelim.
  8. 2 kaşık yemek yağını üzerinde gezdirelim.
  9. Halka olarak doğranmış domatesleri üzerine dizelim.
  10. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile saralım. Daha sonra önceden ısıtılmış fırına sürelim ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  11. Sıcak olarak servise sunalım.
Kolay gelsin 
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder