Malzemeler
Tarifi
- Orta boy fırın tepsisini yağlayalım.
- Patatesleri ince halkalar halinde doğrayalım..
- Tepsiye boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
- Daha sonra karıştırma kabına kıymayı, baharatları, salçayı, maydanozu, kıyılmış biberleri, sarımsakları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim.
- Malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar yoğuralım.
- Bütün hepsi macun kıvamına gelmelidir.
- Daha sonra hazır olan kıymalı harcı ince bir tabaka halinde patateslerin üzerine yayalım. Elimizle iyice düzeltelim.
- 2 kaşık yemek yağını üzerinde gezdirelim.
- Halka olarak doğranmış domatesleri üzerine dizelim.
- Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile saralım. Daha sonra önceden ısıtılmış fırına sürelim ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Sıcak olarak servise sunalım.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder