10 Mayıs 2013 Cuma

Köy Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Havuç 
- Yarım Kahve Fincanı İnce Bulgur 
- 1 Adet Patates 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Su, Tuz
Terbiyesi İçin- 2 Çorba Kaşığı Un 
- 5 Çorba Kaşığı Yoğurt 
- 1 Adet Yumurta 
HazırlanışıTencereye ince bulguru, tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, havucu ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek ağır ateşte pişirelim. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 1-2 kepçe çorba suyunu çırparak azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim. Çorbayı üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ayarlayalım. Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyelim. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için tuz, çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce eklenmelidir.İçerdiği VitaminlerA, B1, B6Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 546 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 136 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder