7 Mayıs 2013 Salı

Tantuni


Malzemeler
Tantuni Malzemeleri
500 gr dana eti
3 adet domates
4 adet yesil biber

2 dis sarmisak
siviyag
tuz,karabiber,pul biber
Lavaş İçin Malzemeler;
3 su bardagi un
1 tatli kasigi yas maya
1 cay kasigi tuz
aldigi kadar su

Tarifi

Önce Lavaşı hazırlayalım.Bir kabın içine yas mayayı, az su ile eritelim,unu ilave edelim, tuzu da ilave edip kulak memesi kıvamina gelene kadar yoğuralım. Minik bezeler yaptıktan sonra mayalandıralım.Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalim. Teflon tavada altini ve üstünü kızarana kadar cevirerek pisirelim.
Etleri minik minik dograyalım.Tavaya sıvı yağı koyup etleri ilave ediyoruz etleri güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz, suyunu salip cektikten sonra üzerine dogradigimiz biberi ve sarmisaklari ilave ediyoruz.Kabuklari soyulmus domatesi,tuzu ve baharatlari da ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Pisince ocaktan alıp lavasla servis ediyoruz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder