3 Temmuz 2013 Çarşamba

Etli Kabak Yemeği


Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası 
- 1 Yemek kaşığı Domates Salçası 
- 5 Adet Kabak 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 250 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti 
- Yarım Demet Maydanoz 
- 3 Diş Sarımsak 
- 1 Su bardağı Sıcak Su 
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Tuz
HazırlanışıKabakların kabuklarını soyun. Önce ikiye bölün, daha sonra verev doğrayın. Eti tereyağı, kıyılmış soğan ve sarmısakla birlikte bir tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kabağı ekleyip 5 dakika pişirin ve salçaları katın. Bir iki dakika sonra suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 1609 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 402 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder