6 Mayıs 2013 Pazartesi

Muzlu Muhallebi


Malzemeler

> Yarım kilo, süt (yarım yağlı)
> 1 çorba kaşığı dolusu un
> 1 çorba kaşığı dolusu buğday nişastası

> 4 çorba kaşığı, şeker (arzuya bağlı, muzun kendi şekeri yeterli geliyor)
> 4 tane muz (olgun, anamur muzu)

Tarifi

Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine un ve nişastayı ilave edelim. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Kıvama gelen muhallebiyi ocağın üzerinden alalım bir kenarda, ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakalım. Biz bu arada muzları blendırda ezelim (kararmaması için birkaç damla limon suyu ekleyelim) ılınmış olan muhallebinin içine ezilmiş muzu ilave edip iyice karıştıralım. İster kuplara isterseniz kaselere boşaltıp buzdolabında soğutup servise sunmadan önce, üzerini arzu ettiğiniz, tarçın, yeşil fıstık vb. ile süsleyebilirsiniz.

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder