imparatorluğum :)
Arşiv
-
▼
2013
(121)
-
▼
Mayıs
(35)
- Kıymalı Yaprak Sarması
- Ballı Havuçlu Kek
- Avokado Salatası
- Püreli Tavuk
- Ekşili Çorba
- Soslu İşkembe Çorbası
- Pratik Mantar Dolması
- Diyet Makarna
- Peynirli ve Fesleğenli Gül Börek
- Ev Yapımı Ketçap
- Karışık Dolma
- Fırında Patatesli Tavuk
- Mantarlı Tavuk
- Hünkarbeğendi
- Çiğ Köfte
- Usta Kebabı
- Ciğer Kavurma
- Sac Kavurma
- Rezeneli Kuzu Eti
- Labneli Patlıcan Salatası
- Meyve Salatası
- Roka Salatası
- Mantar Salatası
- Meyveli Salata
- Patates Salatası
- Patates Borani
- Köy Çorbası
- Pancar Çorbası
- Yoğurtlu Buğday Çorbası
- Patlıcan Kebabı (videolu)
- Kilis Tavası
- Buğday Çorbası
- Tantuni
- Pilavlı İncik Kebabı
- Muzlu Muhallebi
-
▼
Mayıs
(35)
istatistik
Comment
6 Mayıs 2013 Pazartesi
Muzlu Muhallebi
04:23
Yazan : Beyza
Malzemeler
> Yarım kilo, süt (yarım yağlı)
> 1 çorba kaşığı dolusu un
> 1 çorba kaşığı dolusu buğday nişastası
> 4 çorba kaşığı, şeker (arzuya bağlı, muzun kendi şekeri yeterli geliyor)
> 4 tane muz (olgun, anamur muzu)
Tarifi
Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine un ve nişastayı ilave edelim. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Kıvama gelen muhallebiyi ocağın üzerinden alalım bir kenarda, ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakalım. Biz bu arada muzları blendırda ezelim (kararmaması için birkaç damla limon suyu ekleyelim) ılınmış olan muhallebinin içine ezilmiş muzu ilave edip iyice karıştıralım. İster kuplara isterseniz kaselere boşaltıp buzdolabında soğutup servise sunmadan önce, üzerini arzu ettiğiniz, tarçın, yeşil fıstık vb. ile süsleyebilirsiniz.
Kolay gelsin
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifler
- börekler (13)
- Çorbalar (15)
- diyet yemekler (14)
- dolma tarifleri (14)
- et yemekleri (17)
- salatalar (8)
- sos tarifleri (13)
- tatlı tarifleri (14)
- tavuk yemekleri (14)
Resources
Popüler Tarifler
-
Waffle Hamuru MALZEMELER 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya sıvı yağ(iki fincan kadar) 1/2 yemek kaşığı kadar şeker 2 su bardağ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Dolma Sarma Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Usta : Elif Korkmazel Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon ...
-
Malzemeler: - 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak) - 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak) - 500 gram rendelenmiş ...
-
Malzemeler : ♦ 250 Gr Orta Yağlı Kıyma ♦ 4 Adet Kemer Patlıcan ♦ 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan ♦ 4-5 Adet Yeşil Sivri Biber ♦ 1 ...
-
Malzemeler: 3 tane patlıcan 300 gram yağsız dana kıyma 1 tane orta boy soğan 3-4 sivri biber 4 diş sarımsak
-
Malzemeler ( 5 kişilik) 1 Bardak aşurelik buğday 3 Bardak yoğurt 3 Kaşık (Yemek Kaşığı) margarin 7 Bardak etsuyu 1 Kaşık...
-
Genel Bilgiler Kategori : Tavuklu Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 3...
-
Malzemeler : • 1 bütün tavuk • 4 biber • 4 domates • 2 soğan • 2 diş sarımsak • 1 çorba k.domates salçası • Zeytinyağı • Tuz •...
-
Malzeme: 8 tane dolmalık biber 1 tane domates İç Malzemesi: 1 tane soğan ( orta boy ) Yarım çay bardağı zeytinyağı 10 yemek kaşığ...
-
Genel Bilgiler Kategori : Çorba Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 8 Hazırlanma : 120 dk...
0 yorum:
Yorum Gönder