10 Mayıs 2013 Cuma

Patates Borani


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Haşlama Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 25 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı Mayonez 
- 5 Adet Patates 
- 2 Diş Sarımsak 
- 1 Kase Yoğurt 
- Kararında Tuz
Üzeri İçin- 4 Dilim Domates 
- Kararında Taze SoğanHazırlanışıPatatesleri yumuşayana kadar haşlayıp kabuklarını soyun. Orta büyüklükte doğrayın derin bir kaba alın. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin. Ayrı bir kâsede; tuz, yoğurt, sarımsak rendesi ve mayonezi karıştırın. Karışımı; patateslerin üzerine döküp harmanlayın. Servis tabağına alıp domates dilimleri ve taze soğanla süsleyin. Soğuk servis yapın.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B6Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 721 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 180 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder