23 Mayıs 2013 Perşembe

Mantarlı Tavuk


Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler- 1 Tatlı kaşığı Domates Salçası 
- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- 1 Su bardağı Konserve Mantar 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 1 Su bardağı Sıcak Su 
- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 12 Adet Tavuk Baget 
- 2 Çay kaşığı Tuz 

HazırlanışıTuz, karabiber ve limon suyunu bir kapta karıştırıp yıkanmış tavukları ilave edin ve 10 dakika bekletin. Mantarların suyunu süzüp dilimleyin. Sıvıyağı tencerede kızdırın. Tavuk butlarını ekleyip sık sık çevirerek kızartın. Domates salçası, mantar ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını yarı açık olarak kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 3035 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 506 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder