10 Mayıs 2013 Cuma

Mantar Salatası


Genel BilgilerKategori : Salata Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Çeyrek Demet Dere Otu 
- 2 Adet Haşlanmış Kırmızı Biber 
- 3 Çorba Kaşığı Haşlanmış Mısır 
- 6 Adet Kornişon Turşu 
- Çeyrek Adet Limonun Suyu 
- Yarım Kg Mantar 
- Çeyrek Çay bardağı Zeytinyağı 
- Kararında Tuz
HazırlanışıMantarları limonlu suda yumuşayana dek haşlayıp süzgece alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimler keselim.Salçalık kırmızıbiber haşlayıp yarıdan keserek kibrit çöpü inceldiğinde doğrayalım.Bir kabın içine mantarları,ince doğranmış dereotunu ve turşuları,haşlanmış mısırları,salçalık kırmızıbiberleri ekleyip karıştıralım.Zeytinyağını,limon suyunu ve tuzu bir kapta çırparak salata harcına ekleyip karıştıralım.Salatayı servis tabağına alalım.İçerdiği VitaminlerA, B1, B6Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 226 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 45 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder