24 Mayıs 2013 Cuma

Ev Yapımı Ketçap


Genel BilgilerKategori : Sos Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Malzemeler- 2 Adet Defne Yaprağı 
- 2 Adet Domates 
- 6 Adet Karanfil 
- 3 Çay kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 5 Diş Sarımsak 
- 1 Su bardağı Sirke 
- 1 Çay kaşığı Tarçın 
- 3 Çay kaşığı Toz Şeker 
- 1 Çay kaşığı Tuz 

HazırlanışıDomatesler yıkanır, soğan ve sarımsakla beraber doğranır. Hepsi beraber bir tencereye konup kapak kapatılır. Hafif ateşte 30-40 dakika pişirilir. Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. İçine defne yaprağı, sirke, karanfil, kırmızı pul biber, şeker, karabiber, tarçın ve tuz konup karıştırılır. Hafif ateşte ve kapak kapatmadan, ara sıra karıştırarak akıcı bir koyuluk oluncaya kadar kaynatılır. Tekrar tel süzgeçten geçirilir. Biraz soğuyunca cam şişe veya kavanozlara doldurulur. İyice soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 223 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder