31 Mayıs 2013 Cuma

Ballı Havuçlu Kek


Genel BilgilerKategori : Kek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 70 dk
Malzemeler- 8 Yemek kaşığı Bal 
- 2 Adet Elma 
- Çeyrek Su bardağı Hazır Kahve 
- Yarım Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Çay kaşığı Karbonat 
- 1 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın 
- 1 Su bardağı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Tuz
HazırlanışıUn, karbonat, kabartma tozu, tuz ve tarçını bir elekten geçirin. Şeker, yağ ve yumurtayı mikser ile çırpın. Mikseri kapatıp balı ekleyin ve tekrar karıştırın. Kuru karışımı ve kahveyi ekleyip tekrar karıştırın. Elmaları irice küp küp doğrayıp tahta kaşık ile karışıma ekleyin. 180°C’de 1 saat 10 dakika pişirin. Karamel elma ve toz tarçınla süsleyerek servis edin.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B5, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 2742 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 686 Kcal


0 yorum:

Yorum Gönder