15 Mayıs 2013 Çarşamba

Çiğ Köfte


Malzemeler:

300 gram ince siyah bulgur
1 adet soğan
8 diş sarmısak
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincan pulbiber
Tuz, kimyon, karabiber,
köfte baharatı
2 adet domates
Yarım kg çiğ köftelik kıyma
Bir demet maydanoz
8 adet taze soğan
Yarım kahve fincanı sıvınyağ 

YAPILIŞI:

Oval derin tepsiye bulguru alıp, salça, tuz ve diğer baharatlarla yoğurun. Çok ince kıyılmış soğan ve sarmısağı da ekleyip, yoğurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyip, yarım saat daha yoğurun. Kıymayı üçe bölerek, 15'er dakikalık aralarla köfte hamurunu yoğurdukça ilave edin. Son olarak taze soğan ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, sıvıyağ ile beraber karıştırın. Elinizle köfte hamurundan parçalar koparıp, sıkarak servis tabağına koyun. Yeşillikle servis yapın. 

Kolay gelsin
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder