27 Mayıs 2013 Pazartesi

Pratik Mantar Dolması

Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 120 Gr Kaşar Peyniri 
- 20 ml Krema 
- 12 Adet Mantar 
- 45 ml Sıvı Yağ 
- 100 Gr Sucuk 
- 100 Gr Yeşil Soğan 
- 2 Adet Yumurta 
- Kararında Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
HazırlanışıMantarları iyice yıkayıp temizleyin. Saplarını çıkartın. İrice doğradıktan sonra mantarların dış kısmına hafifçe zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber serpin ve yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Sucuğu küçük küpler hâlinde doğrayın. Yeşil soğanları halka şeklinde ince ince kesin. Mantar saplarını ve sucuğu kızgın yağda renkleri açık kahverengi oluncaya kadar kızartın. Yeşil soğanları ekledikten sonra 1 dakika daha kızartıp soğumaya bırakın. Kaşar peynirini rendeleyin. Bir kâsede yumurtalar ve krema ile karıştırın. Sucuklu karışımı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karışımı mantarların içine paylaştırın. 200°C\'lik fırında 20 dakika pişirin.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 1482 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder