27 Mayıs 2013 Pazartesi

Peynirli ve Fesleğenli Gül Börek

Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 100 ml Eritilmiş Yağ 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 4 Adet Yufka 

İçi İçin- 200 Gr Labne Peyniri 
- 300 Gr Rendelenmiş Tulum Peyniri 
- 1 Çay bardağı Süt 
- Kararında FesleğenÜzeri İçin- Kararında Eritilmiş YağHazırlanışıTulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın. Yufkayı tezgaha yayın. Üzerine yağ ve ayçiçek yağıı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın. Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Böreklerin üzerine eritilmiş yağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 3096 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder