10 Mayıs 2013 Cuma

Yoğurtlu Buğday Çorbası


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk

Malzemeler- 2 Su bardağı Aşurelik Buğday 
- Yarım Kg Süzme Yogurt 
- 1 Çay kaşığı Tereyağı 
- 1 Çorba Kaşığı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında Su, TuzÜzeri İçin- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber 
- 1 Tatlı kaşığı Kuru Nane 
- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 
HazırlanışıAşurelik buğdayın üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ekleyin. Bir gece dinlendirip, ertesi gün suyu ile haşlayın. Ayrı bir yerde yoğurt, tereyağı, yumurta ve unu çırpıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu ayarlayıp karıştırın. Naneyi zeytinyağında kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Pulbiber serpip servis yapın.İçerdiği VitaminlerA, B6Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 3200 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 800 KcalDoğal BeslenmeBu yemekteki malzemeler şu anki mevsimde doğal olarak elde edilebilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder