24 Mayıs 2013 Cuma

Karışık Dolma


Genel BilgilerKategori : Dolma Sarma Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 40 dk
Malzemeler- 2 Adet Dolmalık Kabak 
- 4 Adet Dolmalık Kırmızı Biber 
- 4 Adet Dolmalık Yeşil Biber 
- 4 Adet Domates 
- 2 Adet Patlıcan 
- Kararında Karabiber, Tuz

İçi İçin- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Biber Salçası 
- 250 Gr Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Nar Ekşisi 
- 1 Su bardağı Pirinç 
- 4 Diş Sarımsak 
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ 
- Kararında Karabiber, Tuz
HazırlanışıKabak, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biberler ve domateslerin içini oyun. Karabiber ve tuz serpin. Domateslerin içini harç malzemesinde kullanmak üzere ayırın. Harcı hazırlamak için, kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, salça, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, kıyılmış domates içi, pirinç, sıvıyağ, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı sebzelerin içine doldurun. Sebzelerin ağızlarını kendi kapakları veya domates dilimleriyle kapatıp, tencereye yerleştirin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Tuz ve yarım çorba kaşığı nar ekşisi gezdirip, kabaklar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 2444 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 306 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder