28 Mayıs 2013 Salı

Püreli Tavuk


Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 2 Dal Biberiye 
- 20 Gr Kaşar Peyniri 
- 1 Çorba Kaşığı Kekik 
- 3 Adet Patates 
- 1 Çay bardağı Süt 
- 2 Çorba Kaşığı Tane Karabiber 
- Yarım Adet Tavuk Göğsü 
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 

HazırlanışıHaşlanmış patatesleri, püre haline gelinceye kadar tereyağı ve sütle ezin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini koyup karıştırın. Bu arada biberiye, karabiber ve kekiği bir kabın içinde harmanlayın. Bu baharat karışımını tavuk etinin her tarafına serpip elinizle yedirin, ardından tereyağında çevirerek kızartın. Fırın kabına alıp 200 derecede 20 dakika daha pişirin. Püreyle birlikte servis tabağına alıp ikram edin. Aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B9Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 1026 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 257 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder