28 Mayıs 2013 Salı

Ekşili Çorba


Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 40 dk
Köftesi İçin- 1 Çay kaşığı Karabiber 
- Yarım Kg Kıyma 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Kahve Fincanı Pirinç 
- 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 
- 2 Çorba Kaşığı Un 

Terbiyesi İçin- 1 Adet Limonun Suyu 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
Çorba İçin- 1 Adet Havuç 
- 2 Adet Kereviz Sapı 
- 1 Tutam Maydanoz 
- 1 Adet Patates 
- 8 Su bardağı Su 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
HazırlanışıSoğanı soyup zardan ufak doğrayın. Pirinçleri yıkayıp ılık suda bekletin. Kıymayı derin bir kaba alıp soğan, süzülmüş pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.Elde ettiğiniz köfte hamurundan eşit büyüklükte küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak top şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri un serpilmiş tepside biriktirin. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın. Çorba için, havucun uçlarını kesip üzerini kazıyarak temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Kereviz sapını ince ince kıyın. Tencereye 8 su bardağı suyu ekleyin. Tuz serpip havuç, patates ve kereviz sapını ilave edin. Çorbanın suyu kaynayınca köfteleri atıp üzerine sıvıyağ gezdirin ve 20 dakika pişirin. Terbiyesi için, yumurta sarısını bir kapta çırpın. Limon suyunu ekleyip iyice yedirinceye kadar çırpmaya devam edin. 1 kepçe kadar kaynar çorba suyunu terbiyeye ilave edip iyice karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya terbiyeyi döküp hızlı hızlı karıştırın. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu serpiştirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.İçerdiği VitaminlerA, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 1908 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 239 Kcal

0 yorum:

Yorum Gönder